Zaključek »Inkluzivnega programa pomoči socialno ranljivim starejšim osebam na domu« v občini Beltinci

Socialno podjetje ZRIRAP je bilo skupaj s projektnim partnerjem Občino Beltinci v prejšnjem letu uspešno na razpisu Regionalnega stičišča NVO Pomurja: Čezsektorsko reševanje izzivov dolgožive družbe (nove storitve) v Pomurski regiji. Med februarjem in avgustom 2023 smo tako izvajali »Inkluzivni program pomoči socialno ranljivim starejšim osebam na domu«.

Namen programa je bil brezplačno priskočiti na pomoč socialno ranljivim starejšim osebam, ki rabijo pomoč pri vsakdanjih opravilih na svojem domu, kot so: urejanje okolice, pomoč pri delu na vrtu, košnja trave, rezanje žive meje, čiščenje bivalnih prostorov, ipd. Izbrane storitve so izvajali delavci s statusom invalida, ki so v okviru projekta nudili pomoč pri fizičnih opravilih na domu in okolici in so si obenem vzeli tudi še nekaj dodatnega časa za pogovor s socialno ranljivimi starejšimi osebami. Dodana vrednost projekta je bila torej tudi v tem, da je pomoč starejšim nudila skupina, ki je tudi sama ranljiva – invalidi. Ena ranljiva skupina je tako v skupno dobro pomagala drugi.

V program pomoči je bilo v tem obdobju uspešno vključenih 15 socialno ranljivih starejših oseb iz različnih vasi občine Beltinci. Glede na vse dejanske potrebe, izražen interes in želje uporabnikov pa si bosta projektna partnerja prizadevala, da se program v podobni obliki ohrani in izvaja tudi v prihodnje.

*Storitev je sofinancirana v okviru finančne spodbude za čezsektorsko reševanje izzivov preko Regionalnega stičišča NVO Pomurja oz. iz Sklada za razvoj nevladnih organizacij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja