EKO VRT BELTINEC

Vljudno vabljeni

OBIŠČITE NAS

Lahko nas obiščete vsak dan (v lepem vremenu), od ponedeljka do petka od 8 – 14h, v soboto med 8 – 12h.

Naša glavna sezonska dejavnost se odvija na »Eko vrtu Beltinec«, ki smo ga vzpostavili na območju nekdanje vrtnarije, ki je nekoč pripadala beltinskim grofom in kot tak predstavlja pomemben zgodovinski simbol kraja.

Eko vrt Beltinec je prostor, ki se nahaja v centru Beltinec na Panonski ulici, v neposredni bližini lekarne in avtobusne postaje. 

Obujamo ta pomemben segment Beltinec in ga urejamo kot ekološki zeliščni in zelenjadarski vrt na način, ki je v korist celotni skupnosti. Preko brezplačnega najema omogočamo prostor za vrtove tistim gospodinjstvom iz naše občine, ki primernega prostora za lasten vrtiček nimajo na voljo (prevladujejo gospodinjstva iz blokov, mlade družine v najemniških stanovanjih, ipd.).

Tam imamo zasajena eko zelišča, pridelujemo eko zelenjavo, vzgajamo grmovnice in sadno drevje, ponujamo pa tudi vodene oglede in prostor za oddih. Vrt je namreč sredi betonskega centra prava zelena oaza, kjer poskušamo vzdrževati biodiverziteto, s pomočjo ekološke pridelave v povezavi s permakulturo in biodinamiko pa uporabljati pristope, ki so v korist naravi, človeku in okolju na sploh. 

Tako se na vrtu občasno sprehajajo ježi, kakšen zajec in fazan, letajo divje čebele in druge koristne žuželke, za katere skrbimo tudi s hotelom, ipd.  V ribniku, ki poleti ponuja pitno vodo različnim živim bitjem pa najdemo žabe, kačje pastirje in vodne kače.

Ob vhodu na vrt se nahaja prodajni kiosk, kjer prodajamo pridelke direktno iz vrta. Tako je v sezoni možno dobiti vse od solate, stročjega fižola, paradižnika, svežih zelišč ipd. na način, da naročeno poberemo neposredno ob naročilu. S tem zagotavljamo svežino izdelka brez transportnih poti.

eko vrt_pobiranje www
peteršilj www
vrtnarija_najlepša www

Lokacija

KJE NAS NAJDETE?