Pričetek izvajanja “Inkluzivnega programa pomoči socialno ranljivim starejšim osebam na domu«

Naše socialno podjetje je bilo skupaj s projektnim partnerjem Občino Beltinci uspešno na razpisu Regionalnega stičišča NVO Pomurja: Čezsektorsko reševanje izzivov dolgožive družbe (nove storitve) v Pomurski regiji.  Z mesecem februarjem tako pričenjamo z izvajanjem »Inkluzivnega programa pomoči socialno ranljivim starejšim osebam na domu«, za katerega smo pridobili sredstva v višini 2.000€.

Namen našega programa je brezplačno priskočiti na pomoč socialno ranljivim starejšim osebam, ki rabijo pomoč pri vsakdanjih opravilih na svojem domu, kot so: urejanje okolice, pomoč pri delu na vrtu, košnja trave, rezanje žive meje, čiščenje bivalnih prostorov, ipd. Ob tem si želimo storitev, ki smo jo poizkusno izvajali že v prejšnjem letu, glede na dosedanje izkušnje še dodatno nadgraditi, saj opažamo, da bi si starejši želeli, poleg nudenja pomoči v obliki fizičnih opravil, da jim vsaj nekaj časa namenimo tudi za krajše druženje, predvsem v smislu osebnega pogovora z njimi. Tako si bodo naši izbrani delavci invalidi, ki bodo v okviru projekta nudili pomoč pri fizičnih opravilih na domu in okolici, obenem vzeli tudi še nekaj dodatnega časa za druženje in pogovor s socialno ranljivimi starejšimi osebami. Dodana vrednost projekta je obenem v tem, da bo pomoč starejšim nudila skupina, ki je tudi sama ranljiva – invalidi. Ena ranljiva skupina bo tako v skupno dobro pomagala drugi.

Naše občanke in občane pa pozivamo, da v kolikor morda sami potrebujete pomoč, oziroma poznate kakšno socialno ranljivo starejšo osebo, ki bi potrebovala tovrstno pomoč na domu, da nas kontaktirate na naš elektronski naslov: zrirap@gmail.com  ali telefonsko številko 051 322 739.

V izogib kakršnimkoli zlorabam bomo vse zbrane predloge skupaj s pomočjo ostalih relevantnih krajevnih deležnikov, kot so društva upokojencev, predstavniki Občine, KS, Rdečega križa, ipd. preučili ter jih uvrstili v naš solidarnostni program pomoči.

Skupaj si pomagajmo in ustvarjajmo našo občino prijazno za vse generacije!

*Storitev je sofinancirana v okviru finančne spodbude za čezsektorsko reševanje izzivov preko Regionalnega stičišča NVO Pomurja oz. iz Sklada za razvoj nevladnih organizacij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja