Socialno podjetje ZRIRAP pričenja s solidarnostnim programom pomoči starejšim na domu

V našem socialnem podjetju nenehno razmišljamo o tem kako bi lahko še dodatno pomagali lokalni skupnosti, predvsem v smislu iskanja odgovorov na izzive in potrebe sodobnega časa. Ena izmed idej, ki se nam je v tem smislu porodila, je tudi naš nov solidarnostni program pomoči starejšim na domu, s katerim smo štartali nedavno. Namen programa je brezplačno priskočiti na pomoč socialno ranljivim starejšim osebam, ki rabijo pomoč pri vsakdanjih opravilih kot so: urejanje okolice, pomoč pri delu na vrtu, košnja trave, rezanje žive meje, ipd.

Prebivalstvo v naši občini je namreč vse starejše, mnogi izmed njih pa si, ne glede na vse, še zmeraj želijo ostati doma, oziroma za njih ni prostora v domovih za starejše, ali pa si le teh preprosto ne morejo privoščiti. Na drugi strani pa fizično posamezniki vseeno niso več toliko pri močeh kot v mlajših letih, da bi lahko sami poskrbeli za vsa ta, nekoč samoumevna opravila, obenem pa bi radi imali svojo domačijo čisto in urejeno. Prav tako je zaradi vse bolj naraščajočih cen življenjskih stroškov iz izkušenj na terenu zaznati, da si zaradi mizernih pokojnin in socialnih prejemkov tovrstnih storitev starejši na trgu preprosto ne morejo (več) privoščiti. Tudi izvajalcem tovrstnih del oz. storitev se namreč stroški delovanja iz znanih razlogov (povečevanje cen energentov, stroškov dela, materiala, itn.) vse bolj povečujejo in posledično cena njihovih storitev vse bolj narašča. Začarani krog je tako sklenjen.

Ker bi se iz navedenih razlogov tudi sami tovrstne akcije lahko lotili le v zelo omejenem obsegu, nam je z zakupom določenega števila delovnih ur oziroma zelo velikodušno donacijo za zagon akcije iz svojih sredstev zagotovila občinska svetniška skupina Levice. Na tem mestu se jim v imenu vseh prejemnikov pomoči iz srca najlepše zahvaljujemo.

Naše občanke in občane pa pozivamo, da v kolikor morda sami potrebujete pomoč, oziroma poznate kakšno socialno ranljivo starejšo osebo, ki bi potrebovala tovrstno pomoč na domu, da nas kontaktirate na naš elektronski naslov: zrirap@gmail.com ali telefonsko številko 051 322 739.

V izogib kakršnimkoli zlorabam bomo vse zbrane predloge skupaj s pomočjo ostalih relevantnih krajevnih deležnikov, kot so društva upokojencev, predstavniki Občine, KS, Rdečega križa, ipd. preučili ter jih uvrstili v naš solidarnostni program pomoči.

Skupaj si pomagajmo in ustvarjajmo našo občino prijazno za vse generacije!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja