»Moj samooskrben dom v času korona krize« pri katerem sodelujemo s partnerjem Eko Pan

Socialno podjetje ZRIRAP so.p., Beltinci je bilo v letu 2021 uspešno na razpisu v okviru programa Erasmus+ s projektom »Moj samooskrben dom v času korona krize« pri katerem sodelujemo s partnerjem Eko Pan – Udruga za zaštito okoliša i prirode iz Karlovca na Hrvaškem.

Skupaj z njimi bomo v letu 2022 tako izvedli 30 brezplačnih delavnic za brezposelne osebe. Z okolju prijaznimi izobraževalnimi vsebinami želimo doseči, da se ciljne skupine v ekonomsko zahtevnih koronskih časih naučijo s čim manj denarja poskrbeti za samooskrben dom oz., da se naučijo doma pripraviti osnovne in nujno potrebne izdelke, ki se uporabljajo v vsakdanjem življenju in pridelati osnovna zelišča in zelenjavo za vsakdanjo uporabo ter da si znajo pripraviti enostavne in zdrave obroke iz lastno pridelanih sestavin.

Na ta način si bodo poleg pridobivanja veščin, ki zagotavljajo osnovno eksistenco posameznika z minimalnimi potrebnimi stroški in sredstvi, obenem krepili tudi kompetence in izboljšali pozicioniranje na trgu dela, saj bodo z na novo pridobljenimi veščinami bolj zanimivi tudi za potencialne bodoče delodajalce. Vsak udeleženec bo izdelek, ki bo izdelan na posamezni delavnici, lahko vzel tudi domov. Udeleženci predavanj bodo tako na praktičen in teoretičen način spoznali, da lahko veliko stvari za vsakodnevno uporabo izdelamo z minimalnimi finančnimi vložki kar doma in to s sestavinami, ki jih ima večina na razpolago tudi znotraj domačega gospodinjstva.

Več informacij in točni termini delavnic sledijo kmalu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja