Namenite 0,5 % svoje dohodnine našemu zavodu

Leto 2015 se počasi izteka, s tem pa zaključujemo tudi prvo poglavje v delovanju našega Zavoda. Cilji, ki smo si jih zastavili ob začetku leta, so v večji meri doseženi in celo preseženi, za kar gre zahvala pridnim rokam naših zaposlenih ter vsem, ki so nam pomagali prostovoljno.

Vedno znova ugotavljamo, da je vodenje socialnega podjetja finančno kar težak zalogaj, veliko je nepredvidenih izdatkov, naše plačilo pa se velikokrat meri zgolj v spodbudnih besedah in nasmehih naključnih mimoidočih, sosedov, vrtčevskih otrok ter vseh drugih, ki jih dosežen napredek in vidni rezultati ne zaobidejo neopaženo.

Pri ekološkem, socialnem in trajnostno naravnanem razvoju Beltinec pa lahko v nekaj preprostih korakih sodelujete tudi vi. Davčna zakonodaja namreč omogoča davčnim zavezancem razporeditev 0,5 % svoje dohodnine v splošno koristen namen. Zahtevo lahko izpolnijo posamezniki, ki pričakujejo, da bodo prejeli informativni izračun dohodnine. Dejanje, ki vam bo vzelo zgolj nekaj minutk vašega časa, bo pomembno prispevalo k doseganju ciljev, ki jih želimo doseči v letu 2016.

Kako podarite 0,5% dohodnine?

V kolikor ste se odločili, da Zavodu za raziskovanje in razvijanje aternativnih praks so.p., Beltinci namenite del svoje dohodnine, preprosto izpolnite svoje podatke v za to namenjen obrazec (desno), ga natisnite in pošljite ali nesite na finančni urad. Po želji ga lahko dostavite oz. pridete tudi do nas in bomo za vse ostalo poskrbeli sami.

 

Namenitev vas nič ne stane, saj sicer sredstva ostanejo v državnem proračunu, lahko pa pomembno pomaga pri financiranju splošno koristnih dejavnosti.

 

Hvala,

vaš Zrirap 🙂