Poleg pridelave zelenjave in zelišč (ki jih predelujemo v razne izdelke) med naše aktivnosti spada tudi izvajanje različnih izobraževalnih vsebin.

Ponujamo izobraževalne vsebine za vrtce in osnovne šole, ter druge skupine in posameznike. Delavnice po potrebi in dogovoru z naročnikom lahko tudi prilagodimo.

Nudimo:

  • Kmetijska/vrtnarska delavnico. Delavnica vključuje spoznavanje različnih faz dela na vrtu, otroci pa se lahko pri delu tudi sami preizkusijo. Aktivnosti so namenjene socialnemu, psihomotoričnemu in kognitivnemu razvoju otrok. Učenci skozi to delavnico spoznajo tudi živali, ki nam pomagajo pri delu na vrtu.
  • Kuharska delavnica. Delavnica je namenjena spoznavanju sestavin hrane in načina priprave hrane. Delavnica vključuje pripravo namazov, napitkov in drugih preprostih jedi ter degustacijo le-teh, večina sestavin bo iz vrta. Vsak udeleženec delavnice dobi kartonček z recepti, ki jih na delavnicah pripravljamo.
  • Skrivnostni svet žuželk. Delavnica je namenjena spoznavanju različnih vrst žuželk, ki med nami živijo. Otroci spoznajo zakaj so žuželke pomembne in kako lahko pomagajo pri njihovem ohranjanju. Delavnica vključuje tudi predstavitev hotela za žuželke.
  • Ustvarjajmo z naravo. Z delavnico želimo otrokom prikazati alternativne načine ustvarjanja, ter jim približati uporabo naravnih materialov v vsakdanjem življenju. Skozi delavnico razvijamo otroško kreativnost, samostojnost in psihomotorične sposobnosti. Delavnica vključuje nabiranje materialov za ustvarjanje, izdelavo izdelkov, otroci si lahko končni izdelek vzamejo domov.
  • Delavnica izdelave mil. Delavnica vsebuje spoznavanje sestavin naravne kozmetike, nabiranje sestavin in izdelavo naravnih mil. Vsak udeleženec si lahko svoje milo odnese domov.
  • Naravna lekarna. Skozi delavnico otrokom predstavljamo različne načine, kako se lahko s pomočjo narave zdravimo pri različnih boleznih. Delavnica vključuje spoznavanje zdravilnih rastlin in pripravo ter degustacijo različnih čajev, prikaz sušenja zelišč, ipd..

Delavnice potekajo zunaj na vrtu, njivi ali sadovnjaku, nekatere pa tudi v notranjih prostorih. Čas izvedbe je prilagojen določeni skupini zato lahko posamezne delavnice prilagodimo tako, da trajajo daljši čas (3,4 ure), lahko pa so enourne, katere so bolj primerne za krožke in druge priložnostne delavnice.
Po dogovoru lahko določene delavnice izvedemo tudi na šolah, v vrtcih ali drugih ustanovah.

Za več informacij nas kontaktirajte preko elektronske pošte: zrirap@gmail.com